mandag 19. november 2007

Service - del 1

Jeg er så utrolig lei dårlig service! Hva foregår i hodene på folk rundt omkring på serveringssteder? De kan ikke tro at de yter maksimalt - kan de?

Jeg er så lei at jeg har tenkt å skrive noen ord om alle serveringssteder jeg er innom hvor servicen stinker. Stedene får inntil videre være anonyme, men jeg får se hvor lenge jeg holder ut... Har også tenkt å skrive om ekstraordinære serviceopplevelser.

Håper at dere blir med på dette og skriver deres tanker rundt temaet også :)

-----

Har tenkt å starte showet med en lunsj jeg hadde i dag. Jeg kom til stedet litt forsinket (noe jeg sjelden gjør...). Min lunsjavtale hadde da allerede sittet der i ti min. Vedkommende hadde bestillt noe å drikke og fått menyer. Visstnok var det litt hurlumhei når det gjaldt antall glass, men la gå.

Etter å ha sittet i det halvtomme lokalet i ca. femten min. fikk vi endelig bestillt. To toast - en med mozzarella og en med kylling. Servitrisen mente at det var mer enn nok mat og at vi sikkert kom til å bli mette (vi ville egentlig ha karbonade, men det var utsolgt). Minuttene løp av gårde en etter en. Etter ca. tyve av dem kom samme servitrise til oss og spurte om vi ville ha noe (sic!). Vi var enige i at det ville vært en god idé, men VI HADDE JO ALLEREDE BESTILLT!!!! Hun kom etter noen runder med kjøkkenet tilbake - 2/4 forfjamset, 1/4 overrasket og 1/4 lei seg. Bestillingen hadde ikke gått gjennom (les: den var ikke slått inn av servitrisen). Kjøkkenet skulle være raske nå. Vi kunnne, som plaster på det åpne såret, få noe å drikke på huset. Vi bad om en farris og to nye glass. Vi fikk farris, et nytt glass og et skittent (uidentifiserbare flekker). Vår servitrise forsvant så blant bordene.

Da vi endelig fikk maten, bad jeg den nye servitrisen om å få et nytt glass - som var rent. Hun ble overrasket over mitt ønske (!), men kom tilbake med et rent glass. Vi kastet oss over maten - ivrige og sultne.

HVA F$%#" ER DET SOM FÅR KOKKER (ja, det er kokker som jobber på dette kjøkkenet) TIL Å TRO AT UMODNE TOMATER PÅ EN HALVVARM TOAST SMAKER GODT!

Jeg måtte ha noe salt og pepper for å få frem noe smak. Det var ingen servitører å få tak i og jeg gikk dermed bort til baren for å be om salt og pepper. Jeg kunne bare sette meg, så kom hun med salt og pepper. Jeg satt meg, ventet, ventet og fikk til slutt salt og en tom pepperbøsse fra nabobordet. Etter å ha kavet for oppmerksomhet fikk jeg kommunisert at det ikke kom noe pepper ut av bøssen. Kunne jeg få en med pepper i? Jeg fikk en stor en fra kjøkkenet, men jeg måtte skynte meg - kjøkkenet ville ha bøssen tilbake asap!

Til slutt betalte vi og tipset kr. 0,50.

PS! Det kan være en ny greie at man tipser femti øre når servicen stinker kald, skitten hund.

4 kommentarer:

musslan sa...

Dette er trist...
Det som er faan er at de gode opplevelsene hører med til sjeldenhetene. Det være seg barer, cafeer eller restauranter.
Jeg skal med pur glede ytre mine kommentarer, min edder og galle, min ros og ris til alle bedritne og alle fortreffelige plassene jeg kommer over. Where there`s a way, I`ll slay!

JAVA-Mie sa...

jepp! jeg er med på en ny, ofisiell tipse-regel. Kr 0,50 for bedriten service. jeg synes dessuten at en flaske farris på deling var lite for all den ventingen. og jeg synes du var alt for snill i din karakteristikk av stedet. faen ta dem!

tøtta sa...

just so you know...viss ventetiden på ett måltid overstiger 30 min, så har gjesten rett på å få maten sin gratis..dette er en ting som aaaaaaalle proffesjonelle kokker og servitører er fullstendig klare over,(burde vertfall vært de)!! Blir så pissed på folk som ikke kan legge to fingrer i kors får å danne ett godt miljø rundt seg, koster ikke så jævla mye å smile litt..joina herved din nye og geniale tipse-regel på kr 0,50 for bedriten service!!!!

Anonym sa...

Service - del 2??